+385 43 241 360 +385 99 315 79 06

Procjena vrijednosti nekretnina

Ukoliko Vas interesira naše mišljenje po pitanju vrijednosti Vaše nekretnine (na našem području), u mogućnosti smo dati Vam prave smjernice s obzirom na to da smo svakodnevno aktivni sudionici u prometu nekretninama i da svakodnevno sudjelujemo u ostvarenim kupoprodajama. Vlasnica agencije član je Procjeniteljskog povjerenstva Grada Bjelovara i ima pristup portalu e-nekretnine gdje su vidljivi zbirni podaci o ostvarenim kupoprodajama dostavljenim od strane Porezne uprave i javnih bilježnika.

Kako bi Vaša nekretnina bila prodajna i konkurentna na tržištu, poželjno je u skladu s Vašim potrebama i trenutnim stvarnim stanjem na tržištu nekretnina formirati tržišno prihvatljivu cijenu. Takav pristup jamči Vam da će nekretnina u prihvatljivom roku i za najbolju moguću cijenu biti prodana.

U tu svrhu, pružamo profesionalne savjete na temelju dugogodišnjeg iskustva bavljenja posredovanjem u prometu nekretninama. Također, nudimo Vam i izradu i službene procjene vrijednosti nekretnina od strane naših suradnika, sudskog vještaka ili procjenitelja ukoliko se vodi neki sudski spor nad određenom nekretninom.

Energetski certifikat:

Energetski certifikat je dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade. Izdaje ga ovlaštena osoba - energetski certifikator u dva originalna primjerka zajedno s Izvještajem o provedenom energetskom pregledu na temelju provedenog energetskog pregleda nekretnine i vrijedi u vremenskom razdoblju od 10 godina.

Energetski certifikat moraju imati zgrade odnosno njihove samostalne uporabne cjeline (stanovi, uredi, poslovni prostori) kod oglašavanja za prodaju i za najam. Svrha energetskog certifikata je pružiti informacije vlasnicima i korisnicima zgrada (te budućim imateljima/ rezidentima/ korisnicima) o energetskom svojstvu zgrade ili njezine samostalne uporabne cjeline. Stambene i nestambene zgrade svrstavaju se u osam energetskih razreda prema energetskoj ljestvici od A+ do G, s time da A+ označava energetski najpovoljniji, a G energetski najnepovoljniji razred.

Certifikat nije potreban za samostojeće zgrade za stanovanje, ili poslovnu namjenu, urede, trgovine i slično ako imaju manje od 50 m² ukupne korisne površine, potom za industrijske zgrade, radionice i poljoprivredne zgrade s malim energetskim potrebama, za zgrade privremenog karaktera koje imaju rok uporabe dvije godine i manje te zgrade namijenjene održavanju vjerskih obreda.

Kontaktirajte nas/Obratite nam se, a mi ćemo Vam, u suradnji s našim ovlaštenim energetskim certifikatorom, u što kraćem roku izraditi energetski certifikat po važećim cijenama.